Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماجرای پلمب کافه کتاب مشهد این روز‌ها خبرساز شده است. برخی از مسئولان استانی آن را نتیجه تداخل صنفی مطرح کرده‌اند و از برگزاری جلسه میان ادارات متعدد برای رفع پلمب کافه کتاب مشهد یاد می‌کنند و عده‌ای نیز معتقدند جلساتی با برخی چهره‌ها، عامل این پلمب بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای روشن شدن ماجرا با عابس قدسی مدیر کافه کتاب مشهد گفت‌وگویی صورت گرفت و آنچه در پی می‌آید مشروح ماجراست.

قدسی در گفتگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس اظهار داشت: حدود ۱۰ روز پیش اخطاریه‌ای از سوی اداره اماکن مبنی بر اینکه باید از سوی اتحادیه «کافه‌دارها» و «بستنی‌فروشی‌ها» مجوز فعالیت داشته باشید، دریافت کردم. آن‌ها به ما گفتند در حال حاضر مجوزی ندارید و این شغل تداخل با فعالیت کتابفروشی دارد، بنابراین نیازمند تامین مجوز جداگانه هستید.

وی با بیان اینکه در زمان ارائه اخطاریه خانه‌نشین و بیمار بودم، عنوان کرد: پس از چند روز دنبال این قصه بودم که چگونه آن را حل کنم. دو روز پیش قرار بود به اداره اماکن بروم تا مشکل مجوزم را حل کنم، اما شبانه فردی که خود را مامور اماکن و پلیس امنیت معرفی کرد با لحن زننده‌ای وارد کافه شد (در حالی که مشتریانی حضور داشتند)، هرچه سعی کردم او را دعوت به آرامش کنم و ماجرای بیماری را مطرح کنم و بگویم مدارک حاضر شده‌ام نشان می‌دهد قصد مراجعه داشتم تا مجوز بگیرم، موفق نشدم.

عابس قدسی تصریح کرد: این مامور را به دفترم دعوت کردم تا مدارک آماده شده را نشان دهم و سوابق مجموعه را بیان کنم و اجازه خواستم تا یک روز به بنده فرصت داده شود تا مشکل را برطرف کنم، چرا که کافه کتاب مشهد یک پاتوق فرهنگی مهم این شهر است. اما او به حرف من گوش نکرد.

مدیر کافه کتاب مشهد بیان کرد: در میان بحث، این مامور اماکن برخورد تند و توهین آمیزی کرد که منجر به عصبانیت بنده شد. بعد هم به مواردی استناد کرد که بنده عنوان کردم باید مستندات آن را داشته باشد، اما این مامور مورد و سندی ارائه نکرد. معتقدم اگر با برخورد آرام‌تر و ذره‌ای مدارا قصه پیش می‌رفت ماجرا به اینجا نرسیده و رسانه‌ای نمی‌شد و من هم قصد رسانه‌ای کردن آن را نداشتم، اما برخورد این مامور قصه را سخت کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه از قدیم شغل بنده کتاب‌فروشی بوده و از قدیم هم با این شغل آشنا هستم، بیان کرد: زمانی که کافه را به بخش کتاب افزودم، طبیعتا باز هم هویت اصلی خودم را کتابفروش می‌دانستم، از این رو درخواست رئیس اتحادیه کافه‌دار‌ها مبنی بر لزوم داشتن جواز از این اتحادیه را منطقی می‌دانم، اما از سوی دیگر ما در سراسر دنیا شاید چند دهه است که مجموعه فروشگاه‌های فرهنگی که قالب کتابفروشی دارند را می‌بینیم که در آن جنبه‌های دیگری از فرهنگ عرضه می‌شود، در ایران هم بیش از یک دهه است که این اتفاق افتاده، طبیعتا اینکه ما بخواهیم از این‌ها به ازای هرچه در فروشگاه عرضه می‌کنیم جواز شغلی جدید اخذ کنیم، امری ناممکن است چرا که این پروسه طاقت فرساست.

عابس قدسی تصریح کرد: درخواست داشتن جواز درست است، ولی این مسیر خلا قانونی دارد، البته شنیدم در استان البرز این مشکل حل شده و در تهران نیز در مراحل حل شدن است، اما در مشهد مشکلاتی داریم.

به گفته این کتابفروش، فکر نمی‌کنم اگر امروز جواز کافه بگیریم، قصه ختم شود، چون ممکن است فردا اتحادیه گلفروشی‌ها هم بخاطر گلدان گلی که در کتابفروشی بنده مثل خیلی از کتابفروشی‌های تهران فروخته می‌شود، درخواست جواز کند! از این رو بنده باید کلکسیونی از جواز کسب‌داشته باشم. اما خبر دارم این قصه در وزارت صنعت در حال بررسی است.

وی با تاکید بر اینکه بنده از سوی اتحادیه کتاب و نوشت افزار مشهد یکی دو سالی است که می‌شنیدم مشکل کافه کتاب‌ها در حال حل شدن است، ابراز داشت: بخشی از سهل انگاری بنده هم به این خاطر بود چرا که منتظر بودم این قصه حل شود که نشد. اما این ماجرا از سوی اتحادیه کافه‌دار‌ها حرف غیرمنطقی نیست، بنده اعتراض کردم، اما مسئله نحوه برخورد پلیس اماکن بود که مسیر را دشوار کرد، مطلقا تفاوتی بین یک کتابفروش یا قاچاقچی غیر قانونی قائل نمی‌شوند و این موجب می‌شود گاهی گره‌ای که با انگشت می‌توان به آسانی باز کرد به هزار شیوه باز نشود.

وی در پایان اظهار داشت: قصد مصاحبه نداشتم، اما به دلیل حجم بازخورد رسانه‌ای ناچار به گفتگو شدم.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مشهد کافه کتاب مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۵۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب

۴۰ عنوان کتاب جدید از انتشارات انقلاب اسلامی شامل کتاب‌هایی است که از اردیبهشت ۱۴۰۲ به بعد چاپ شده‌اند و ۱۴ عنوان نیز برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

«حدیث زندگی» عنوان مجموعه‌ای ۶ جلدی از انتشارات انقلاب اسلامی است که ۳ جلد از آن در نمایشگاه کتاب امسال در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد. این مجموعه شامل شرح احادیث حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است که در ابتدای جلسات درس خارج فقه از سال ۶۹ تا ۹۵ مطرح شده و برای نخستین بار مجموعه این احادیث منتشر می‌شود. گزیده‌ی احادیث «مکارم‌الاخلاق»، «النوادر» و «امالی الصدوق» به انتخاب و شرح حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) عناوین کتاب‌هایی هستند که در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود.

کتاب «گنجینه‌ی بی‌پایان» مجلّد جدید مجموعه چهارجلدی «شرح نهج‌البلاغه» است که دربرگیرنده‌ی شش گفتار از بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای است که به مسئله شناخت و بررسی جایگاه، اهمیت و ویژگی‌های نهج‌البلاغه می‌پردازد. ۳ عنوان دیگر این مجموعه، «منشور حکومت علوی»، «راه روشن مدیران» و «نبوتها» را شامل می‌شود که پیش از این منتشر شده بودند و در حال حاضر، با ویرایش، صفحه‌آرایی و طرح جلد جدید ارائه شده‌اند.

«مروری بر بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای درباره‌ی موسیقی» به قلم حجت‌الاسلام مهدی گرامی‌پور، «روایت تولید؛ سیره‌ی اقتصادی معصومین (ع) در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته حجت‌الاسلام حمید سبحانی‌صدر، «درآمدی بر نظریه‌ی تعلیم و تربیت در بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای» نوشته‌ی دکتر حسن ملکی، «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته حجت‌الاسلام سیّدمهدی موسوی و «بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته مهدی جمشیدی، دیگر عناوین تازه انتشارات انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران هستند.

«روایت اوّل‌شخص از شخصِ اوّل» نوشته مهدی قزلی است که شامل حاشیه‌نگاری‌های این نویسنده از دیدار‌ها و برنامه‌های رهبر معظّم انقلاب طی سال‌های ۸۸ تا ۹۸ است که برخی از آنها در پایگاه KHAMENEİ.IR منتشر شده بود و سیزده روایت نیز برای نخستین بار در این کتاب منتشر شده است.

انتشارات انقلاب اسلامی امسال رمانی نیز برای گروه سنی نوجوان عرضه خواهد کرد. «خاکسپاری دوّم بانوی مرگ» عنوان رمانی است که به قلم نیما اکبرخانی در ۲۸۰ صفحه منتشر شده است.

این انتشارات طبق روال سال گذشته برنامه ویژه‌ای به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر پیش‌بینی کرده است. توزیع محصولات و نمایش آثار متنوع با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی از منظر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نیز از دیگر برنامه‌های انتشارات انقلاب اسلامی خواهد بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • حمامی که کافه کتاب شد
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم
  • حضور انتشارات نگاه با ۲ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب
  • کتاب‌های تازه رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • به نشر با ۷۸۲ عنوان در نمایشگاه کتاب حاضر می‌شود
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • شناسه یکتا در استان سمنان اجباری شد/ اصناف اقدام کنند